Επιπρόσθετες Πληροφορίες
Παραγωγός / Brand | |
---|---|
Είδος Κρασιού | |
Τύπος Κρασιού | |
Alcohol | |
Περιοχή Προέλευσης | |
Χώρα Προέλευσης |
Η αµπελοκαλλιέργεια στον νοµό Καρδίτσας εντοπίζεται στις περιοχές ∆αφνοσπηλιάς, Μουζακίου και στην αµπελουργική ζώνη ΠΟΠ Μεσενικόλα, η οποία περιβάλλεται από τις κοινότητες Μοσχάτου, Μαυροβουνίου και Μεσενικόλα. Η οικογένεια Καραµήτρου, µε παράδοση στο αµπέλι από γενιά σε γενιά, καλλιεργεί τα αµπέλια της που βρίσκονται µέσα στη ζώνη Μαύρο Μεσενικόλα, µε σκοπό την παραγωγή τσίπουρου και χύµα κρασιού.
Το 2000 ο Γιώργος Καραµήτρος, µετά την ολοκλήρωση των σπουδών του στην οινολογία, ανέλαβε την εκµετάλλευση του οικογενειακού αµπελώνα, δηµιούργησε ένα µικρό οινοποιείο και έστρεψε όλη την καλλιέργεια και τη διαχείριση του αµπελώνα στο εµφιαλωµένο κρασί, το οποίο διατίθεται κυρίως στην ντόπια αγορά. Ο αµπελώνας βρίσκεται µέσα στη ζώνη ΠΟΠ Μαύρο Μεσενικόλα σε υψόµετρο 750 µέτρων, σε εδάφη ηµιορεινά, χαµηλής στρεµµατικής απόδοσης, και αποδίδει πυκνό σταφύλι µε έντονα αρωµατικά χαρακτηριστικά. Σηµαντικό ρόλο στο µικροκλίµα της περιοχής διαδραµατίζει η λίµνη Πλαστήρα, τόσο το χειµώνα όσο και το καλοκαίρι, η οποία βοηθά στη σωστή ωρίµανση του σταφυλιού.
Ροδίτης και Μπατίκι, αναμιγνύουν αρμονικά τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά τους και το αποτέλεσμα αυτού του συνδυασμού είναι ένα κρασί με λαμπερό πρασινοκίτρινο χρώμα, που κλείνει μέσα του τη φινέτσα και τα ευγενικά αρώματα της Καρδιτσιώτικης γής.
Παραγωγός / Brand | |
---|---|
Είδος Κρασιού | |
Τύπος Κρασιού | |
Alcohol | |
Περιοχή Προέλευσης | |
Χώρα Προέλευσης |
Αξιολογήσεις
Δεν υπάρχει καμία αξιολόγηση ακόμη.