Gaia Wines Θαλασσίτης 750ml
O ΘAΛAΣΣITHΣ αναδεικνύεται καλύτερα κατά τη διάρκεια ενός γεύματος και ιδιαίτερα με θαλασσινά, ψάρια, οστρακόδερμα αλλά και αρνάκι λεμονάτο. Γενικά, προτιμά γεύσεις μέτριας αρωματικής έντασης, όπου κυριαρχούν το αλμυρό, το ξινό ή το λιπαρό. Μία ιδιαιτερότητα των περισσότερων Ασύρτικων από τη Σαντορίνη είναι ότι ενώ πρόκειται για λευκά κρασιά, έχουν «συμπεριφορά» ερυθρών! Δοκιμάστε να παλαιώσετε το ΘΑΛΑΣΣΙΤΗ για 2-3 χρόνια, αυστηρά όμως σε θερμοκρασία που ποτέ δεν θα ξεπεράσει τους 12-14οC. Ο ΘΑΛΑΣΣΙΤΗΣ θα αλλάξει. Η μεταλλικότητά του θα υποχωρήσει, ενώ αρώματα φρούτων και μελιού θα ντύσουν το σώμα του. Θυμηθείτε να περάσετε το ΘΑΛΑΣΣΙΤΗ σε μία φαρδιά καράφα (Decanting) περίπου μισή ώρα πριν τον απολαύσετε. Θα εκπλαγείτε!
Αξιολογήσεις
Δεν υπάρχει καμία αξιολόγηση ακόμη.